برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا در word دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا در word

خصوصیات گیاه شناسی کلزا  
ویژگی مورفولوژیکی گیاه کلزا  
مراحل رشد ظاهری کلزا  
خصوصیات گونه های مهم متعلق به جنس Brassica  
تقسیم بندی ارقام کلزا  
تاریخچه تولید کلزا در ایران و جهان  
موارد کاربرد فراورده های کلزای روغنی  
دلایل برتری کلزا و توجه کشاورزی به آن  
شرایط رشد و نمو کلزا  
سطح زیر کشت کلزا در ایران  
تنظیم کننده های رشد کلزا  
مشخصات گیاه شناسی گیاه کلزا  
ویژگی های مروفولوژیک کلزا  
ریشه  
ساقه  
برگها  
گل  
مراجع :  

بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا در word

1-   احمدی ، م .ر.و.، جاویدفر ، ف.13773 تغذیه گیاه روغنی کلزا. ترجمه کمیته دانه های روغنی ، ص 294

2-   خواجه پور،م.،1375 تولید نباتات صنعتی . انتشارات جهاددانشگاهی دانشگاه اصفهان

3-   شهیدی ، ا،و.فروزان ، ک.،1378 کلزا. انتشارات شرکت توسعه کشت دانه های روغنی ، ص 51

4-   شهیدی ، ا، و. فروزان ، ک.،1378 روش اجرایی طرح تامین منابع روغن نباتی(جلد سوم )

5-   فاطمی ، حسن ، 1384 شیمی مواد غذایی ، دانشکده فنی دانشگاه تهران ، ص 281-

6-   عاشوری ، م.،1380 کشت دوم کلزا ، انتشارات افراز تهران

7-  عزیزی ، م. سلطانی وخاور خراسانی . 1378 کلزا(فیزیولوژی ، زراعت ، به نژادی ، تکنولوژی زیستی ) . ترجمه . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ، ص230

8-  لطیفی ، ن.، 1372 زراعت سویا( زراعت – فیزیولوژی- مصارف). ترجمه انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ،ص 282

9-  تجری ، م.، 1384 پایان نامه ( بررسی اثر شوری بر توان آللوپاتیکی کلزا از طریق مطالعه بر پارامترهای رشد ، برخی از ترکیبات آلی و فعالیتهای آنزیمی و نیز درصد جوانه زنی سویا و علف هرز گاو پنبه) دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

خصوصیات گیاه شناسی کلزا

کلزا با نام علمی Brassica napus L. گیاهی از تیره شب بو و از جنس کلم است . این گیاه از تلاقی های متعدد بین جنس های sinapis , brassica حاصل گردیده است. (عزیزی و همکاران ، 1378)

این گیاه دارای دو رقم بهاره و پاییزه است که رقم بهاره نسبت به پاییزه است که رقم بهاره نسبت به پاییزه کم محصولتر و کم ارتفاع تر و با مقاومت کمتر است . این گیاه یکی از گیاهان زراعی روغنی است که می توان آن را درمناطق معتدله و ارتفاعات بالا و تحت شرایط نسبتا خنک کشت کرد و تعداد کروموزمهای آن 2n=38 می باشد . (عزیزی و همکاران ، 1378)

ویژگی مورفولوژیکی گیاه کلزا

کلزا دارای یک ریشه اصلی و ضخیم و قوی با تعداد زیادی ریشه فرعی است . ارتفاع ریشه اصلی به cm 80 می رسد در مرحله روزت قد گیاه بسیار کوتاه است ارتفاع نهایی گیاه cm 180-160 بسته به نوع رقم می رسد . برگها در مرحله ابتدایی روزت طویل ، عریض با حاشیه گرد در مرحله ایستاده از تضاریس زیادی برخوردار است . گلهای کلزا عمدتا به رنگ زرد می باشند و دارای 4 کاسبرگ ، 4 گلبرگ و 6 پرچم است

خورجین ها پس از تلقیح از پایین به بالا تشکیل شده و همزمان با توسعه گل تکامل می یابند . دانه ها به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه بوده و هرچه نارس تر باشند روشن تر هستند. وزن هر دانه بین 5-5/3 گرم متغیر است . (شهیدی و فروزان ، 1376)

مراحل رشد ظاهری کلزا

کلزا گیاهی است یکساله که همانند سایر گیاهان دارای مراحل خاص فنولوژیکی است

مراحل رشدی گیاه کلزا را می توان به 7 مرحله تقسیم نمود

مرحله A : جوانه زدن – گیاهان 2 برگ ابتدایی قلبی در این مرحله دارد

مرحله B : مرحله روزت – این مرحله با توجه به تعداد برگ ظاهر شده به چند مرحله B1,B2,…,Bn تقسیم می شود

مرحله C : مرحله رشد رویشی- در این مرحله گیاه شروع به ساقه دهی می نماید و میان گره ها قابل دیدن می باشند

مرحله D : مرحله ظهور غنچه های گل

مراحل F,E (مرحله گلدهی): در این مرحله ابتدا غنچه های گل از هم جدا شده و اولین گلها باز شده و به تدریج به تعداد گلهای باز شده افزوده می شود

مرحله G : مرحله شکل گیری خورجین  (شهیدی و فروزان ، 1376)

خصوصیات گونه های مهم متعلق به جنس Brassica

کلزای معمولی همان brassica nopus L. است که در اروپا و کانادا کشت می شود . ارقام بهاره و زمستانه این گونه بعنوان منبع روغن گیاهی کشت می شود ولی ارقام زمستانه در شرایط مساعد معمولا پر محصولتر است . بذر این گونه به رنگ سیاه و در حالت طبیعی اشکالی با بذرهای زردرنگ وجود ندارند . (عزیزی و همکاران ، 1378)

تقسیم بندی ارقام کلزا

 کلزای صنعتی : حاوی 60-22 % اسید اروسیک در روغن و  205-100 گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله

رقم دو صفر : نوع تکامل یافته رقم یک صفر است و حاوی کمتر از 2% اسید اروسیک در روغن است

رقم سه صفر : نوع اصلاح شده ارقام B.campeastris است و اصطلاحا به آن canoia گویند . (شهیدی و فروزان ، 1376)

تاریخچه تولید کلزا در ایران و جهان


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید