برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پایان نامه تکنولوژی آسیابانی از گندم تا آرد در word دارای 76 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پایان نامه تکنولوژی آسیابانی از گندم تا آرد در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

بخشی از فهرست مطالب پروژه پایان نامه تکنولوژی آسیابانی از گندم تا آرد در word

مقدمه;
فصل اول: فرآیند تولید آرد
بخش اول: سیستم های انتقال مواد;
دستگاههای برداشت از زیر سیلو
بار ریز حجمی;
بار ریز کشویی(کشوی تخلیه) ;
لود سل
دستگاههای انتقال مواد;
نقاله ی مارپیچی( حلزونی)
بالابر کاسه ای یا قاشقی
تسمه نقاله;
لوله های خود ریز;
پنوماتیک
بخش دوم: بوجاری;
دستگاه الک بوجاری با کانال هوا
کلاسیفایر
آسپبراتور
شن گیر;
تریور استوانه ای;
تریور آسپیرال
پوست گیر
مشروط کردن گندم( نم زدن)
نم زن کاسه ای
بخش سوم: آسیاب، الک کردن، دانه بندی
مقدمه
سیستم آسیابهای غلتکی;
آسیاب کردن
الک کردن
والس
الک های مربعی;
سبوس کوب یا تایفون
تایفون ثابت;
تایفون ویبره ای;
جداسازی ذرات ریز;
بخش چهارم: آزمایشگاه;
مقدمه
اندازه گیری رطوبت;
اندازه گیری خاکستر;
اندازه گیری مقدار آهن به روش کیفی
اندازه گیری گلوتن
اندازه گیری PH;
اندازه گیری ذرات
جستجو و شمارش با سیلوس سرئوس;
فلود یا گرام  کارخانجات آرد
فصل دوم: فرآیند غنی سازی آرد;
چکیده
مقدمه
بخش اول: کمبود آهن، کم خونی و گستردگی آن
بخش دوم: غنی سازی
غنی سازی مواد غذایی
غنی سازی آرد
گرایش جهانی به غنی سازی آرد;
آهن;
میزان غنی سازی;
غنی سازی در ایران
مشکلات احتمالی و سوالات مطرح شده در زمینه ی غنی سازی با آهن
نتیجه;
منابع;

بخشی از منابع و مراجع پروژه پایان نامه تکنولوژی آسیابانی از گندم تا آرد در word

1ـریز مغذی ها و راه های پیشیری از کمبود آن ها با تاکید بر غنی سازی مواد غذایی ـ دفتر بهبود تغذیه جامعه ـ وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی کشور ـ پاییز

2ـ vitamin and mineral deficiency , a global damage assessment report, UNICEF/MI

3ـ زارش نهایی پروژه غنی سازی آرد در شاهین شهر اصفهان ـ دکتر سید مرتضی صفوی ـ دانشاه علوم پزشکی اصفهان ـ سال

4 ـ   Trends in wheat flour fortification with Folic Acid and Iron _ world wide , 2004 and  2007 _ MMWR_ weekly . January 11 ,

5ـ بررسی کشوری تعیین شیوع کمبود آهن ، کم خونی و کم خونی فقر آهن در زنان سنین باروری (49-15) در مناطق شهری و روستای کشور در سال

6ـ مقدمه ای بر تکنولوژی فراورده های غلات ـ مهندس رسول پایان ـ ویرایش سوم ـ انتشارات آییژ

7ـ   flour fortification with Iron and Folic Acid and vitamin B12 in the Americas Regional meeting _ October 2003 _ Santiago , Chile

8ـ wheat in human nutrition , FAO , Rome

9ـ اصول تغذیه ای کراوس ـ کتلین ماهان، سیلویا استامپ- ترجمه محمد متین پور

10ـ ماهنامه بهکام ـ شماره97 ـ دی ماه 1385 ـ ص18ـ دکتر سید مرتضی صفوی

11ـ شیمی مواد غذایی ـ دکتر حسن فاطمی ـ شرکت سهامی انتشار

12ـ استاندارد شماره 5688 اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران

13-تکنولوژی فراورده های غلات- مهندس رسول پایان-چاپ دوم-نشر نوپردازان

14- از گندم تا آرد- عرفان علی اکبر نیا، حمید رضا آذر باد – چاپ اول – مرز دانش

15- شرکت محترم آرد ماشین تهران- شماره ثبت

16- استاندارد های شماره 37و39و29و11 – موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران

مقدمه:

گندم در بدو ورود به آسیاب دارای مقادیر زیادی نا خالصی های مختلف است که نوع ومقدار آنها بسته به نحوه برداشت محصول و محل کاشت آن متفاوت است و به ویژه در مورد گندم های بومی در مقایسه با گندم های وارداتی نوع این نا خالصی ها فرق می کند بنا بر این آسیاب های مجهز، باید دارای وسایل لازم برای جداکردن این نا خالصی ها باشند،نا خالصی های موجود در گندم را می توان به صورت زیر طبقه بندی نمود

_بذر علف های هرز، سایر دانه غلات، باقیمانده های گیاهی مانند کاه و کوزل  _موادی که منشاء حیوانی دارند مانند فضولات و باقیمانده حشرات                                              _مواد معدنی، گل ولای، گرد وخاک،سنگ ریزه،قطعات فلزی گوناگون      _سایرناخالصی ها مانند پارچه، کاغذ، اشیاء پلاستیکی، نخ

        نا خالصی های بالا همراه با دانه های آسیب دیده، دانه های لاغر و چروکیده و دانه های شکسته را به طور کلیscreening  نامندکه به اسم های گوناگون مانند Besatz  در اروپا و Dokage در آمریکا هم خوانده می شود. به طور که ملاحظه می شود، نا خالصی های گندم از یک نوع نیستند و به همین جهت برای جدا کردن آن ها باید از روش های گوناگون استفاده شود. این کار با توجه به وزن مخصوص دانه گندم و شکل ظاهری آن و همچنین ویژگی های نا خالصی ها امکان پذیر است

       نا خالصی های موجود در گندم، پیش از آسیاب کردن آن باید جدا شوند. زیرا برخی از
نا خالصی ها مانند ارگوت و تخم گیاه سر شکافته، مفداری مواد رنگی یا سمی به محصول اضافه می کنند و بر عکس برخی از آن ها موجب رنگ بری آرد می گردند، بعلاوه سنگ ریزه ها و قطعات فلزی مجب خرابی دستگاه ها و خطر آتش سوزی در کارخانه می شوند بهر حال وجودشان در محصول مطلوب نیست

      نا خالصی ها  را با توجه به اینکه در مقایسه با دانه گندم دارای ابعاد،شکل،سعت پرتاب در برابر جریان هوا، وزن مخصوص، ویژگی های الکترو مغناطیسی و الکترو استاتیکی،رنگ، نا صاف بودن سطح، متفاوت هستند می توان بر اساس عوامل فیزیکی گوناگون از محصول جدا نمود

دستگاه های برداشت از زیر سیلو

1_ بار ریز حجمی

    جهت خارج کردن مواد ازسیلو ها به صورت حجمی از این بار ریز استفاده می شود، همچنین برای اختلاط گندمهای قوی و ضعیف برای فرایند آسیابانی  می توان از این بار ریز استفاده کرد که می توان درصد های مشخصی از انواع گندم استفاد نمود

این دستگاه دارای درجه بندی خاصی است که از 10تا 100 درصد قابل تنظیم می باشد. از ایرادات این دستگاه آن است که ، تناژ ماده خروجی مستقیماً مشخص نمی شود

 2_  بار ریز کشوی (کشوی تخلیه)

   از یک مجرای قیفی شکل تشکیل شده ، که در قسمت تحتانی آن یک تیغه کشویی قرار دارد که حول محور افقی خود عقب و جلو می رود و بر اساس میزان باز ئ بسته بودن آن مقدار بار خروجی را تنظیم می کنند. در این دستگاه مقدار جریان گندم متغییر بوده و نمی توان آن را کنترل کرد

3_ لود سل

دستگاه لود سل یک سنسور وزنی است که بر اساس فشار گندم بر روی صفحه ای که به سنسور متصل است ،  به وزن مشخصی از گندم اجازه خروج می دهد. از این دستگاه جهت برداشت و اختلاط گندم از سیلو ها استفاده می شود. دقت این دستگاه حدود 1 درصد است

دستگاه های انتقال مواد

 1_ نقاله مارپیچی (حلزونی)

   معمولی ترین و قدیمی ترین نقاله جهت انتقال مواد به صورت افقی در کارخانجات آرد سازی ،  نقاله مارپیچی u شکل می باشد که عمدتاً برای حمل مواد پودری مانند آرد و غیره به کار می رود

    نقاله حلزونی از یک محفظه یا کانال بسته ، یک شفت یا محور با لبه یا ورق های مخصوص که دور شفت قرار داشته( آن را به صورت مارپیچ در می آورد)، یک الکترو موتورمخصوص، جعبه دنده و تسمه پروانه تشکیل شده که حداکثر شیب مجاز آن 15 درجه و سرعت انتقال مواد 0/6_0/2 متر بر ثانیه و حد اکثر ظرفیت 70 متر مکعب در ساعت و حداکثر طول برای یک مارپیچ 30 متر می باشد

    از محاسن آن این است که در طول کم هم می توانیم از آن استفاده کنیم و در طول های کمتر از یک متر هم کاربرد دارد. در این سیستم باید فاصله بین پوسته و مارپیچ، مناسب باشد، تا در اثر سایش خوردگی ایجاد نشود، ممکن است گندم هایی که در فاصله بین پوسته و مار پیچ قرار دارند حرکت داده نشوند و این مشکل برای آرد به مراتب بیشتر است ، چون آرد به کف می چسبد و اصلاً حرکت داده نمی شود و فاسد می شود. بعضی کارخانجات برای تمیز کردن فضای بین پوسته و مارپیچ از مکش جارو برقی یا کشیدن کاردک روی پوسته و یا قرار دادن یک تکه بزرگ پارچه در ابتدای خط و بعد استارت مارپیچ استفاده می کنند. در یک مارپیچ معمولی حداکثر از 45 درصد سطح   می توانیم استفاده کنیم

 2_ بالابر کاسه ای (  قاشقی  )

    برای انتقال به صورت عمودی از این نوع بالا بر استفاده می شود که مصرف انرژی آن کم است. سرعت انتقال مواد در این دستگاه (2_5)m/s است

    برای ظرفیت های 1تا 15 تن در ساعت استفاده می شود ، یعنی برای هر تناژی قابل استفاده است و می تواند مواد را تا ارتفاع 3_100 متری منتقل کند. جنس تسمه های بالا بر از لاستیک است و نوعی از این تسمه ها به نام تسمه های برزنتی ( کتانی ) وجود دارد، که این نوع تسمه ها کش می یابند و از آنها کمتر استفاده می شود. معمولاً در هر متر مربع تسمه 5_6 عدد کاسه استفاده می شود . که در بالابر های معمولی این مقدار به 3_4 کاسه در متر مربع کاهش می یابد. جنس قاشقک های بالابر می تواند فلزی( که خود دارای دو نوع پرسی و جوشی است) یا پلاستیکی باشد

3_ تسمه نقاله

    نقاله های تسمه ای غله را در جهت افقی حمل می کنند. این نقاله ها از تعداد زیادی رولیک ، تسمه های لاستیکی و همچنین موتور با نیروی محرکه ، تسمه و پوشش مخصوص تشکیل شده است. تسمه های لاستیکی توسط نیروی محرکه حرکت می کنند و رولیک ها باعث می شوندکه تسمه ها به راحتی از مسیر خارج نگردند

    اصولاً دو نوع رولیک وجود دارد 1_  رولیک های فوقانی 2_ رولیک های تحتانی . رولیک های فوقانی تسمه را در هنگام رفت و رولیک های تحتانی تسمه را در هنگام برگشت و دور زدن کمک کرده تا از مسیر خارج نگردند . در ضمن فاصله رولیک ها نسبت به هم نباید خیلی زیاد باشد که در غیر این صورت فشار زیادی روی تسمه ها و تجهیزات وارد می گردد. عرض نوار نفاله معمولاً بین 0/5_1/2 m می تواند باشد

 4_لوله های خود ریز

   برای تخلیه و یا پایین آوردن دانه غلات از نیروی جاذبه زمین استفاده می شود. غله با زاویه یا شیبی در حدود 35_37 درجه به داخل لوله های مخصوصی که در مقابل سایش مقاومند انتقال می یابند که از طریق انتخاب قطر و شیب لوله می توان سرعت دانه را کنترل کرد. که مقدار این شیب برای دانه ها ومواد مختلف متغییر است

 5_ پنومـاتیــک

    برای انتقال مواد معمولاً به صورت عمودی از سیستم های فشار مثبت و منفی استفاده می شود که به این سیستم پنوماتیک گفته می شود

    سیستم پنوماتیک از یک فن و الکتروموتور تشکیل شده که دارای دو قسمت دمنده و مکنده می باشد. به این صورت که اگر قسمت دمنده را وارد جریان مواد کنیم مواد را در جهت دمیده شده منتقل می کند و اگر قسمت مکنده را وارد جریان مواد کنیم مواد را در جهت مکیده شدن منتقل می کند

لازم به ذکر است که به قسمت دمنده، فشار مثبت و به قسمت مکنده فشار منفی گفته می شود

    از سیستم پنوماتیک برای قسمت های بوجاری و جداسازی گرد و خاک و ذارات سبک و آرد فیلتر و همچنین انتقال آن ها به مجاری مخصوص تخلیه استفاده می شود و یکی از مهمترین استفاده آن برای انتقال مواد از والس ها به الک و همچنین انتقال محصول نهایی آرد به سیلوهای ذخیره می باشد

 بخش دوم:

 دستگاه الک بوجاری با کانال هوا

    در این دستگاه ناخالصی های گندم توسط توری از گندم جدا می شوند توری ها دارای سوراخ های مختلفی هستند که ابعاد آنها بر اساس اندازه دانه های گندم تعیین شده است. اساساً  در سک الک بوجاری از دم توری که روی هم قرار گرفته اند استفاده می شود، توری بالایی ، توری گندم یا توری اصلی نامیده می شود و به توری پایینی توری خاک گفته می شود. گندم از توری بالایی رد می شود و روی الک فضلات درشت به بیرون انتقال می یابد. سوراخ های توری دوم به شکلی است که گندم از آن عبور نمی کند . شیب دستگاه بنا به نوع بوجاری از  5 تا 12  درجه می تواند متغییر باشد در بوجاری اولیه شیب 12 درجه ودر بوجاری ثانویه شیب6 درجه می باشد هر چه شیب بیشتر باشد ظرفیت دستگاه هم بیشتر است

سوراخ های توری گندم در بوجاری اولیه10 تا 13 میلیمتر و در بوجاری ثانویه6 تا7 میلیمتر می باشد و سوراخ های توری خاک برای بو جاری اولیه 1 تا 1/5 میلیمتر و در بوجاری ثانویه 2 تا2/5 میلیمتر می باشد

 کلاسیفایر (الک بوجاری با الکتروموتور ویبره)

کلاسیفایر یک طبقه

    نوع دیگری از دستگاههای بوجاری کلاسیفایرها هستند که مانند دستگاه های قبل، مسئولیت جدا سازی ضایعات از بار اصلی و طبقه بندی بار اصلی را به عهده دارند معمولاً دستگاههای کلاسیفایر از دو توری بوجاری تشکیل شده اند. که البته برای افزایش میزان بوجاری انواع دو طبقه آنها که دارای چهار توری بوجاری می باشند هم ساخته شده اند

    این دستگاهها به طور لرزشی کار می کنند و نیروی لرزش خود را از طریق دو الکترو موتور لرزشی که هر کدام در یک پهلوی دستگاه نصب شده اند دریافت میکنند. میزان لرزش از طریق تنظیمات لنگ الکتروموتور م میزان شیب دستگاه از طریق پیچ های ریگولاژ قابل تنظیم می باشد. این دستگاه کمتر خراب می شود و مشکلاتی که احتمالاً در حین کار با آن مواجه خواهیم شد بار زیاد می باشد که با کم کردن بار ورودی قابل حل است. همچنین در قسمت انتهایی سیستم مکش هوا برای جدا سازی خاک و ذرات سبک وجود دارد که مقدار مکش آن از طریق اهرم تنظیم هوا (متصل روی کلاهک دستگاه مکش) قابل تغییر می باشد

    برای تمییز کردن توری های بوجاری این دستگاه گلوله های پلاستیکی فشرده در زیر هر توری وجود دارد که با لرزش دستگاه به شدت به کناره ها وسطح توری ها برذخورد کرده و روزنه های بسته شده توری را باز می کنند. بعد ازمدتی احتمالاً این گلوله ها فرسوده و خورد می شوند که باید سریعاً آنها را تعویض نمود

کلاسیفایر دو طبقه

      این نوع کلاسیفایر ها توانایی بیشتری نسبت به نوع یک طبقه خود دارند که مزیت آن این است که گندم تمام طول توری را طی کرده و ضمناً در هر دو طبقه با استفاده ازسیستم آسپیراسیون هوادهی شده و گرد و خاک و ضایعاتی چون سر خوشه و کاه و کذل از آن بهتر جدا می شود ضمن اینکه بر اساس نوع توری بندی می توان دانه های چروکیده و شکسته را نیز جداسازی کرد

آسپیراتور

     سرعت جریان و یا به عبارت دیگر سقوط یک ذره در هوای آرام بستگی به وزن مخصوص آن دارد. بنابراین ذرات کروی شکل یا مکعب در مقایسه با ذرات مسطح وپهن سرعت بیشتری دارند. در عمل به جای معلق کردن ذراتدر هوای ساکن، آن ها را در برابر هوایی با جریان معینی به حالت تعلیق در می آورند، سرعت جریان هوا را می توان به نحوی تنظیم نمود که ذراتی که دارای وزن مخصوص زیادی هستند پایین بیفتند و آن هایی که دارای وزن مخصوص کمی هستند به خارج پرتاب شوند و در مسیر دیگری بیافتند. با استفاده از این اصل کاه، ساقه، گرد و غبار، دانه های کوچک و بذر علف های هرز و غیره از محصول جدا می شوند

شن گیر


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید