مقاله بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی در word دارای 66 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی در word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی در word
مقدمه
آشنایی با تقسیم بندی قارچ
1- قارچ های خوراکی
2- قارچ های دارویی
3- قارچ های سمی
مرفولوژی قارچ خوراکی
قارچ صدفی
تاریخچه کشت و پرورش قارچ صدفی
آشنایی با قارچ صدفی
انواع قارچ صدفی
1- پلوروتوس(قارچ صدفی)فلوریدا
2- پلوروتوس اوستراتوس
3- قارچ صدفی خرمایی
4-قارچ صورتی
5- قارج طلایی
6- پلوروتوس ارینجی
7-پلوروتوس ساجرکاجو
طرز تهیه بستر قارچ صدفی
1- خرد کردن
2- خیس کردن
3- پاستوریزه کردن کاه و کلش
سالن کشت و پرورش
ضدعفونی کردن سالن کشت
مرحله تهیه و ساختن بذر
انواع بذرپاشی
آشنایی اصول بذرکاری
1- کشت با استفاده از کیسه توری پلاستیکی
2- کشت با استفاده ازجعبه پلاستیکی
3- کشت با استفاده از قفسه
4- کشت با استفاده از تنه درخت
5- کشت با استفاده از روش گسترده در زمین
مرحله اجرای داشت قارچ صدفی
مرحله برداشت محصول
بسته بندی
شرایط انبار کردن
قارچ دکمه ای
تاریخچه کشت و پرورش قارچ دکمه ای
آشنایی با قارچ دکمه ای
آشنایی با مفهموم و انتخاب نژاد
تعریف بذر
مرحله تهیه بذر قارچ با استفاده از بذرغلات
تعریف کمپوست
آشنایی با مواد کود کمپوست
1- مواد اصلی
2- مکمل های غذایی
3- مواد غذایی کنسانتره
4- کودهای ازته
5- املاح معدنی
آشنایی با کمپوست طبیعی و مصنوعی
فرمول های ایرانی کمپوست
ابزارهای کمپوست سازی
طرز تهیه کود کمپوست
1- خیس کردن کاه و کلش
2- قالب زنی کمپوست
3- برگرداندن کمپوست
خصوصیات کمپوست آماده کشت
مرحله پاستوراسیون کمپوست
روش های آماده سازی بستر
1- آماده سازی بستر به روش قفسه ای
2- آماده سازی بستر به روش جعبه ای
3- آماده سازی بستر به روش کیسه ای
کشت عملی قارچ دکمه ای به روش کیسه ای
آشنایی با خاک پوششی
نقش خاک پوششی
خصوصیات خاک پوششی بستر
ترکیبات لایه پوششی
فرمول های خاک پوششی
ضدعفونی خاک پوششی
مناسب ترین زمان خاک دهی بستر قارچ
مراقبت از بستر بعد از خاک دهی
هوادهی سالن های پرورش
مرحله برداشت محصول
بسته بندی محصول
نگهداری قارچ های خوراکی
1- خشک کردن قارچ های خوراکی
2- منجمد کردن
3- کنسرو کردن
4- قارچ های شور
5- قارچ های تخمیر شده
6- قارچ ترشی
7- قارچ بلیچ شده
پرورش قارچ در منزل
اطاق پرورش قارچ
تهیه بستر برای پرورش قارچ
طرز کاشت قارچ در اطاق پرورش
شرایط برای پرورش و رشد قارچ
برداشت محصول
بسته بندی
بیماری های قارچ های خوراکی
1- بیماری ورتیسلیوم
2- لکه باکتریایی
3- بوتریتیس (کپک قهوه ای )
4- بیماری دنبلان کاذب
5- بیماری شاتومیوم (کپک سبز زیتونی)
6- کپک تار عنکبوتی
7- قارچ های هرز کلاه دار
8- تیغه های اشک ریز
9- بیماری مومی شدن
10- بیماری حباب تر
11- بمیاری بلاچ تند
12- پنی سیلین (کپک سبز آبی)
13- کپک آردی
14- کپک سبز جنگلی
15- باسیل ها (لکه تر)
16- بیماری حفره دار شدن کلاهک
17- بیماری های ویروسی
18- بیماری های باکتریایی
19- کپک سیاه
آفات قارچ خوراکی
1- حشرات بالدار (مگس سرکه)
2- کنه
3- نماتد ها
4- پادمان
خواص دارویی قارچ های خوراکی
تهیه چند نوع غذا با قارچ
منابع
مقدمه
امروزه استفاده از قارچ های خوراکی بواسطه انتشار خواص بیشمار غذایی و دارویی آن در سطح دنیا از رونق خاصی برخوردار است با نگاهی به تاریخ در می یابیم که یونانی ها و بسیاری از اقوام و ملل اروپایی توجه خاصی به این گیاه داشته اند از قرن ها پیش تاگنون چینی ها و ژاپنی ها به خواص سودمند انواع قارچ های خوراکی به علت خواص دارویی و بسیار عالی در درمان بیماری ها استفاده می کردند و قارچ را گوشت خدا نامیدند علیرغم پیشینه 2000ساله کشت قارچ خوراکی و بالاخص گونه شی تا که در آسیای جنوب شرقی ژاپن قدمت قارچ در اروپا با اواخر هفدهم میلادی و دوره لوئی چهاردهم در فرانسه بر می گردد امروزه ارزش غذایی این ماده بر کسی پوشیده نیست و به گفته دانشمندان از نظر پروتئین از همه سبزیجات و بقولات (بجز سویا)قراردارد و سرشار از ویتامین های ب و ث نیز دارای مقدار کمی چربی (1/0تا3/0درصد وزن از)و به خصوص
اسید لینولیئک و پالمیتک مسی باشد تحقیقات نشان داده است که بعضی از قارچ های خاص قادرند میزان کلسترول خون را کم کرده
مانع پسشروی تومور های سرطانی شده و تولید اینتر فرون را افزایش داده و برخوردار از خواص ضد ویروسی می باشد علاوه بر این طبق تحقیقات انجام یافته بیش از 1/0وزن قارچ ها را خاکستر تشکیل می دهد لذا از لحاظ عناصر معدنی ،پتاسیم،مس،آهن و فسفر بیش از بسیاری از سبزیجات و میوه جات است از نظر قند ها گفتنی است کربوهیدرات ها و آب ترکیبات اصلی قارچ را تشکیل داده به طوری که حداقل میزان کربوهیدرات برابر 5/4درصدوزن تر آن استبر اساس مطالعات صورت گرفته گلیکوژن و کمی سلولز از جمله کربوهیدرات های اصلی موجود در قارچ می باشد البته مقدار کربوهیدرات موجود در قارچ در مقایسه با بعضی از سبزیجات همچون هویج کمتر است لذا در تأمین انرژی بدن نقش چندانی ندارند مقدار انرژی قارچ خوراکی (دکمه ای)حدود 120-80کیلو ژول در 100گرم قارچ است از نظر پروتئین نیز بیشتر از بسیاری از سبزیجات و حبوبات جز نخودسبز ،لوبیا،عدس و کمتر ار فرآورده های دام و طیور (گوشت،ماهی،تخم مرغ،پنیر)و نان می باشد امّا از نظر قابلیت هضم پروتئین در حدّمطلوبی (90درصدقابل هضم)قرار دارد
آشنایی با تقسیم بندی قارچ:
قارچ ها به سه گروه تقسیم می شوند
1- قارچ های خوراکی:قارچ های خوراکی موجوداتی پست و شگفت انگیزندفاقد کلروفیل بوده لذا نمی توان آنها رادر ردیف گیاهان قرار داد.از طرفی هیچ گونه شباهتی ساختاری نیز با حیوانات ندارند قارچ های خوراکی عمدتاًساپروفیت (گندروی)بوده که غذای خود را از تجزیه مواد گیاهی دست نخورده –کاه یا چوب-(تجزیه کننده اولیه)بدست می آورند (مثل قارچ صدفی و شی تا که)و یا تجزیه مواد گیاهی نیمه تجزیه شده (کمپوست)غذای خود را بدست می آورند (تجزیه کننده ثانویه)مثل انواع دکمه ای
2-قارچ های دارویی:استفاده از قارچ ها به عنوان دارو از زمان های دور مرسوم بوده به طوری که آزتکهااز قارچ به عنوان مواد تو هم زا در فالگیری و مراسم مذهبی استفاده می کردند . یکی ازمهمترین آنتی بیوتیک ها که امروزه در مبارزه با بیماریهای عفونی کاربرد دارد پنی سیلین می باشد رتین یکی از ترکیبات ضد سرطانی است که وجود آن در قارچ های خوراکی (a.campestris) گزارش شده است و در بدن حیوانات هم هست
3- قارچ های سمی :برخی از انواع قارچ ها مانند قارچ مرکب،قارچ مورال اگر با الکل استفاده شود سمی و کشنده هستند ولی به تنهایی هیچ عوارض و اثر سوئی ندارند
مسمومیت های ناشی از قارچ های سمی:
1- قارچ ها که بر روی سیستم عصبی اثر می گذارند از خانواده آمانیتا هستند دو نوع آن فالاتوکیسن وآماتوکیسن دو رنگ قرمز و زرد آن باعث مرگ نمی شوند و مسمومیت ایجاد می کنند،مصرف این قارچ ها باعث می شود که شخص صداهاومناظری که وجود ندارند حس کنند و دچار توهم گردد
2- قارچ هایی که بر روی دستگاه گوارش اثر می گذارند و حالت اسهال می دهند
3- قارچ های که مصرف آنها موجب از بین رفتن سلول ها می شوند این قارچ ها مانندآمانیتا فالوئید دارای سموم همو لتیک بوده و گلبول های قرمز خون را از بین می برند و کشنده هستند
مرفولوژی قارچ خوراکی:
قارچ ریسه دارا است مرز بین بستر قارچ (کمپوست)و حلقه پایه نام ندارد حلقه تیغه یا لامل می باشد به مجموع لامل ها گیل می گویند و بعد از آن کلاهک است با هاگ تولید مثل می کند و به مجمع ریسه ها (هیف)میسلیوم می گویند
قارچ خوراکی انواع مختلفی داردمانند :صدفی-دکمه ای- جنگلی(شی تا که)-چینی
تاریخچه کشت و پرورش قارچ صدفی پلوروتوس :
کشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار در سال 1365توسط دکتر مصطفوی در مرکز تحقیقات اوین شروع شد.قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس در سال 1900میلادی ب اولیه رای(اولین بار در جهان مورد کشت و پرورش قرار گرفت)قارچ صدفی جزءتجزیه کنندگان می باشد که جنس آن از پلوروتوس(pelrurotase) از خانواده پلوروتاسه و قادر است گلوکز گیاه را تجزیه و مواد غذائی خودش را دریافت کند و محتاج یکسری از میکرو وارگلسیم ها هستند که محیط کشت را تجزیه و قارچ روی محیط تجزیه رشد می کند وهمچنین مستقیماًروی کاه و کلش ،گندم و جو و;رشد می کند و قدرت میلسیومی بالایی داشته و قادر است از همین مواد ساده پروتئین مورد نیازمان را تأمین کند و قارچ صدفی هم بصورت زراعی و هم به صورت طبیعی یا غیر زراعی کشت می شود
آشنایی با قارچ صدفی:
کشت و پروش قارچ صدفی بسیار ارزان وکم هزینه و قابل کشت در همه جا می باشد در نواحی گرمسیری دارای رشد مطلوبی هست راندمان بیو لوژیکی آن بالای 100درصد است و از نظر تولید در دنیا حد اکثر میزان محصول را به خود اختصاص داده است. قارچ صدفی دارای پروتئین 80 درصد ها اصلی و ضروری و ویتامین ب و ث و املاح معدنی-آهن پتاسیم سدیم و مقدار قابل توجهی از اسید آمینه آزاد می باشد قارچ های صدفی معایبی هم دارند که این قارچ خیلی زود فاسد می شوند و برای جلوگیری از این کار باعث قبل از برداشت بازار یابی کنیم وجود اسپرو زیاد در هوا سلامت کارگران را به علت حساسیت به خطر می اندازد که باید از ماسک استفاده کنند.قارچ های صدفی به رنگ های مختلف مانند :سفید- خاکستری-آبی-طلایی-صورتی و;دیده می شود.وجود حشرات زیاد در محل پرورش قارچ صدفی باعث می شود که انواع بیماری های قارچی و باکتری را داشته باشیم برای جلوگیری از این حشرات باید در وپنجره ها را با توری پوشانید. قارچ صدفی ماده ای ترشح می کند که می تواند آفت نما تود را از بین ببرد و احتیاج به سمپاشی ندارد و ضد نما تود است .بعد از چند برداشت بستر خاک قارچ صدفی دارای مواد آلی می باشد که برای خاک گلدان و خوراک دام و کاشت خیار – گوجه-بادمجان استفاده می شود
انواع قارچ صدفی:
1- پلوروتوس فلوریدا:
این قارچ برای اولین بار در سال 1958در منطقه فلوریدا آمریکا کشت شده است شکل آن زبان شکل به شکل صدف و به قطر 50-100میلی متر به رنگ سفید مایل به خاکستری تا زرد کمرنگ مایل به قهوه ای است اندازه آن کوچک تر از پلوروتوس استراتوس است. این قارچ تجزیه کننده چوب-ساپروفیت یا انگل است.روی تنه درخت زنده یا بریده شده رشد می کند این قارچ پائیز اوایل زمستان و بهار و مناطق حارّه یا زیر حارّه باشد.در درجه حرارت 26-25درجه رشد میکند رقم پر محصول و مقاوم است
2-پلورووس استراتوس:
به این قارچ –قارچ صدفی-تپه صدفی،صدفدرخت و قارچ حصیری می گویند این قارچ از بهترین گونه های قارچ صدفی شناخته شده است بر روی کاه و کلش و گندم و غلات با رطوبت 75درصد و درجه حرارت 16درجه ساتنی گراد بر روی درخت توسکا-افرا نوعی سپیدار رشد و نمو می کند.این قارچ در فصل پائیز و اوایل زمستان و بهار در درّه های رودخانه ای –ارتفاع-در جنگل های زیاد و انبوه به بار می نشیند. رنگ آن سفید رنگ مایل به خاکستری(رنگ صدفی)زرد کمرنگ زرد پررنگ قهوه ای سوخته ای(بالغ)می باشد و مدام تغییر رنگ می دهد. اولین بار کلاهک آن محدّب است و از محدّب بودن آن کم می شود و در آخر پهن (بالغ)می شوند کلاهک آن زبانه ای شکل و صدف مانند به قطر 50تا150 میلی مترو5-20سا نتی متر میباشد این قارچ قادر به تجزیه چوب و ساپروفیت و انگل می باشد .پلوروتوس اوستراتوس به طور طبیعی مقدار لواستاتین تولید می کند که کلسترول خون را تنظیم می کند. اسپور آن خیلی زیاد است و احتیاج به ماسک دارد.راندمان بالایی دارد
3-پلوروتوس خرمایی:
نام دیگر این قارچ قارچ هندی است کلاهک قارچ در ابتدا محدّب بعد از رشد پهن و گسترده می شود.اندازه قطر کلاهک 5-20سانتی متر است رنگ آن سفید مایل به خاکستری است مهم ترین عیب محصول دهی پائین آن است و دارای پروتئین خاصم27-14درصد-چربی2درصد-کربوهیدرات51درصدوزن خشک است و درجه حرارت آن 25تا18درجه و در ارتفاع و نزدیک رودخانه ها و در فصل بهار و تابستان رشد می کند
4- قارچ صدفی صورتی یا سالمون:
به این قارچ قارچ چینی و ژاپنی ،قارچ توت فرنگی-قارچ فلامینگوهم می گویند
شکل ظاهر آن شبیه قارچ استراتوس است. در مناطق گرمسیری در درجه حرارت25-18درجه سانتی گراد رشد می کند رنگ آن صورتی است و بازار پسندی عالی و باز دهی متوسط دارد
5- قارچ صدفی طلایی:
رنگ این قارچ زر د و لیمویی است بسیار ترد و شکننده بوده و حمل و نقل آن بسیار مشکل است در حالت خام طعم تلخ و تندی دارد که بعد از پخت طعمی یا بوی گردو دارد این قارچ در درمان ورم ریوی مؤثر است.این قارچ در درجه حرارت 29تا24درجه سانتی گراد رشد می کند و اگر دما کمتر از 18-16درجه سانتی گراد باشد اندام باردهی قارچ ظاهر نمی شود مشخصه آن رنگ زرد و فرورفتگی وسط کلاهک می باشد اندازه کلاهک آن 5تا2سانتی متر است.و شکل آن کاملاًمحدّب است.بازار پسندی خوبی ندارد
6-پلوروتوس ارینجی یا شاه صدف:
این قارچ به علت دارا بودن بوی دلپذیر و کیفیت مناسب و خوشمزه بودن جزءمرغوب ترین گونه های پلوروتوس بشمار می رود این قارچ سرما دوست تر از پلوروتوس استراتوس بوده و در درجه حرارت 15 درجه رشد می کند قطر کلاهک آن ابتدای محدّب12-2سانتی متر بوده و با افزایش سن به شکل قیفی و در نهایت مسطح می گردد
7-پلوروتوس ساجر کاجو:
مبدأ این قارچ در هندوستان می باشد این قارچ دارای شکل و مزه خوب و باردهی عالی و رشد وپرورش آسان می باشد این قارچ در درجه حرارت 28تا22درجه سانتی گراد رشد می کند و در هوای گرم سفید رنگ و در هوای سرد خاکستری رنگ می شود. شکل آن محدّب است ودر بلوغ مسطح می شود
طرز تهیه بستر قارچ صدفی:
آماده سازی مواد اولیه بستر کشت دارای مراحل زیر است
1- خرد کردن:
بهترین کاه و کلش در ایران کاه و کلش گندم و برنج می باشد کاه و کلش باید تمیز و باران ندیده باشد کاه و کلش گندم باید در اندازه 5-7سانتی متر خرد گردد. اگر طول قطعات کاه وکلش بیشتر از 8-10سانتی متر باشد به هنگام توده کردن به علت زیادی فاصله بین قطعات رطوبت را سریعاًعبور داده و دیر کمپوست می شوند.با انباشته شدن کاه و کلش خیس شده فعالیّت میکروبی و کمپوست آغاز می شود این عمل خرد کردن به منظورجذب بیشتر آب وتماس بیشتر بستربا میسلیوم قارچ و آسان پر کردن کیسه ها انجام می گیرد
2-خیساندن:
کاه و کلش را به مدّت 12ساعت در حوضچه یا ظرف پاستوریزه کردن یا گونی کنفی داخل آب خیسانده و برای پاستوریزه کردن آماده می کنیم
3-پاستوریزه کردن کاه و کلش:
از سه روش برای استوریزه کردن مواد بستر می توان استفاده کرد:1-جوشانیدن در آب2-پاستوریزه با بخار آب3-با استفاده از مواد شیمیاییبه طور تجربی جوشانیدن در آب بهترین روش برای تولید خانگی و کار گاهی کوچک می باشد در روش جوشانیدن ابتدا کاه وکلش را در گونی کنفی نفوذ کند در گونی را بسته به مدّت 12 ساعت در داخل آب خیس می کنیم تا رطوبت تا 70 درصدبرسد.بعد گونی را آویزان کرده تا آب آن خارج شود و گونی را داخل شبکه یا ظرف مخصوص جوشانیدن قرار می دهیم به طوری که فشرده نباشد از موقع جوش آمدن آب به مدّت 45الی60دقیقه زمان لازم است تا پاستوریزاسیون انجام گیرد(برای جلوگیری از تجمع مواد باز دارنده رشد).بعد از 2تا3بار جوشانیدن آب ظرف را عوض می کنیم بعد گونی را از ظرف خارج کرده و آویزان می کنیم که آب آن خارج شود و خنک شود بعد عمل تلقیح انجام می دهیم کاه و کلش قبل از جوش یک برابر و بعد از جوشیدن 3 برابر می شود یعنی هر کیلو کاه خشک 3 کیلو کاه پاستوریزه می شود رطوبت قبل از تلقیح باید 70 درصد باشد برای افزایش راندمان رشد محصول می توان مکمل های غذائی را به محیط کشت قارچ اضافه کرد که از این مواد می توان به سبوس گندم و برنج –آرد نخود چی-سویا-جو در یونجه –تفاله چای اشاره کرد استفاده از سبوس گندم و برنج 10الی15درصد راندمان رشد را بالا برد مکمل باید 10 درصد اضافه کرد
سالن کشت وپرورش:
سالن پرورش قارچ صدفی باید سرپوشیده باشد.عرض سالن پرورش باید به حدی باشد که بتوان درآن راهروهایی تعبیه نمودکه براحتی ازآنجا عبورنمود وبه بسترقارچها دسترسی پیداکرد.عرض راهروها حداقل 70سانتی مترباشد.قارچ صدفی رامی توان درزیرزمین گلخانه-آغل وبالاخره درساختمانهای مخصوص پرورش قارچ کشت نمود.اطاق کشت باید کاملا مسدود وبدون کوچکترین روزنه ای باشدتا هیچ گونه آفت یا عامل بیماری زا نتواند واردآن شود.قسمت های مختلف سالن کشت عبارتند از
1-دیوارها:رنگ دیوارها راروشن(سفیدبراق)انتخاب نمایید تا علاوه برتشدیدروشنایی محیط داخلی کوچکترین ذرات آلودگی کپک رانیز بتوان دید.دیوارهاباید عایق گرماوسرماورطوبت باشد.جنس دیوارها می تواند بتونی-پلاستیکی-آجری وقابل شستشوباشد
2-سقف:سقف سالن می بایست دوجداره وعایق بندی شده باشد.وارتفاع سقف بیشتراز3مترنباشد.تاتبادل حرارتی ورطوبتی بامحیط بیرون به حداقل برسد
3-کف سالن:کف سالن می بایست سیمانی باشد.شیب کف سالن به نحوی باشدکه آب اضافی ازسالن خارج شود.وحرکت هوا داخل سالن به خوبی انجام گیرد.به نحوی که شیب سالن رابه 1متردر60متردرنظرمی گیرند تاهوای گرم ازیک طرف به بالا حرکت کند.اگرشیب نداشته باشدبایدازپنکه استفاده کنیم
4-روشنایی وآب مصرفی:سیمهای برق باکابلهای مخصوص عایق بندی شده باشد.تادرمواقع آب پاشی وسم پاشی اتصالی به وجودنیاید)وبرای آب پاشی ازآب پاشی ضخیم نباید استفاده کرد.با اسپره آب پاشی کنیم وازآب بدون کلراستفاده نماییم برای تامین رطوبت ازرطوبت سنج استفاده کنیم
ضدعفونی سالن کشت
وجود یک حوضچه کوچک آب آهک درمدخل ورودی سالن بسیارمهم است.تا کسانی که ازخارج وارد سالن می شوند کف کفش های خودرا درون آب آهک ضدعفونی نمایند.آب آهک فقط حشره رامی کشد وقارچ کش ها همه ی باکتری ها رااز بین می برد وحشره را نمی کشد.بهتر است همراه آب آهک ازقارچ کش های رایج مثل بنومیل-کاتپان-زنب-سولفات مس و;استفاده نمود.برای سم پاشی محیط داخلی سالن ازچند روش استفاده می شود:1-سم پاشی باموادضدعفونی کننده2-بخارضدعفونی کننده3-سموم قارچ کش
1- ضدعفونی کننده فرمالئیدها(نام تجاری فرمالین):
الف)فرمالین مایع:بهترین ماده ضدعفونی کننده برای داخل سالن به شکل مایع می باشد.به شکل جامدفرمالین پیرامزم نیز می گویند.خاصیت ضدباکتری-حشره کش وضدقارچ دارد.فرمالین مایع رابرای یک اتاق 6متری 10تا15درصدبا85درصد آب ترکیب وبه مدت 24ساعت اتاق را ضدعفونی می کنیم وبه صورت یکنواخت پاشیده شود.یا 40سی سی فرمالین به اضافه 20گرم پرمنگنات را بصورت محلول درآورده وازتولید گاز حاصل برای ضدعفونی 3مترمکعب فضا استفاده می کنیم.وبه مدت 24ساعت درهای سالن رامی بندیم تاگاز اثر کند.فراموش نکنیم که باید اول فرمالین رابا پرمنگنات مخلوط کنیم هیچ وقت پرمنگنات را به فرمالین
اضافه نکنیم
ب)فرمالین جامدیا پیرامزم:بصورت بلوک های آجری قرمز رنگ است وبا آتش روشن می شود.وتولید گاز میکندهرقالب برای 500 مترمکعب فضا کافی است
2-قارچ کش ها:ازقارچ کش ها مانندمانب-زینب-سولفات مس-کاپتان-اکسیدمکرورمس می توان برای ضدعفونی کردن لوازم وکف سالن استفاده کرد.قارچ کش ها یک قارچ کش قوی هستند که خاصیت حشره کشی ومیکروب کشی ندارند.وبرای رسیدن به نتیجه باید باحشره کش هایی مثل مالابتون ودیازنیون ویا موسییلان مخلوط کرد.بعنوان مثال برای ضدعفونی کردن لوازم وکف محوطه سالن 5کیلو سولفات مس رادر1000لیترآب حل می کنیم وضدعفونی می نمائیم
3-ضدعفونی بابخارآب:یکی ازبهترین وراحت ترین روش ضدعفونی این است که توسط یک لوله ازیک منبع بخارآب راوارد سالن می کنیم به مدت 24ساعت درها رامی بندیم وبه مدت 6ساعت ازبخارآب استفاده می کنیم تااینکه باکتری ها ازبین بروند.برای داخل سالن ازمایع سفیدکننده 30%مایع و70%آب رامی توان استفاده کرد.برای ضدعفونی کردن ماسک-لباس ازاکتل سفید50%می توان استفاده کرد
بذریااسپان چیست؟
مجموعه ای ازمیسلیونهایی است که برروی موادمغذی که ازنظر کربوهیدراتها ونشاسته واسیدهای آمینه قوی باشد.کشت می شود بذرمیگویند
بذر موجود زنده ای که روی بستر رشد می کند
طرز تهیه وساختن بذر